Cykellygtere bliver smartere og smartere

I Danmark er det lov at cykle med cykellygter fra solnedgang til solopgang. Særligt på de korte vinterdage bliver lygterne derfor flittigt taget i brug, og mange danskere ejer da også mere end ét sæt cykellygter. Cykellygter virker måske som et kedeligt produkt, og det var måske også tendensen for bare få år siden. I dag findes der dog et utal lygter af vælge fra, og en række af dem har nogle super fede features.

 

Den klassiske cykellygte er drevet på batterier og kan monteres masser af forskellige steder på din cykel. Den mest almindelige placering er på cyklens styr og sadelpind, eller på cyklens bagagebærer hvor der ofte er beslag til at montere en lygte. Batterilygter må på en måde betegnes som det ‘kedelige’ valg. Der er sjældent noget specielt over dem, og designet er ofte standardiseret og ret almindeligt. De fungerer dog glimrende, og det er nemt at finde og udskifte batterier.

 

Den helt store trend inden for cykellygter er dog de genopladelige af slagsen. Med genopladelige lygter kan lysintensiteten hæve en hel del på lygterne, da man ikke behøver skifte batteri hver dag, men kan nøjes med at tage lygten med indendørs for at lade den op. Lygterne er simpelthen kraftigere, og er særligt et populært valg hvis man kører i områder uden vejbelysning. De genopladelige cykellygter kan lyse ekstremt kraftigt, afhængig af hvilken model du vælger. Særligt for motionscyklister og cykelryttere er de kraftige lygter et populært valg, da de både gør dig ekstra synlig og sikrer et godt udsyn på de mørke landeveje i mange timer ad gangen.

 

Nogle af de smarteste cykellygter er dem du selv kan indstille og programmere. Cobber-serien fra det populære australske mærke Knog, kan kobles til din PC eller Mac og med hjælp fra en app, kan du selv indstille blinkemønster, lysstyrke og forskellige funktioner for lygtesættet. Dette giver brugeren en helt anden oplevelse af at køre med cykellygter, og hjælper både på synligheden og interessen fra kundernes side.

 

Et andet populært valg er desuden magnetlygter, der hverken kræver opladning eller skift af batteri. Lygterne monteres i bolte på siden af henholdsvis for- og baghjul og via magneter i hjulets eger blinker lygterne og gør cyklisten synlig. Dynamolygter, eller magnetlygter, lyser ikke vejen op, men fungerer godt til at forbedre synligheden på cykelstien. Magnetlygterne er lette og du skal ikke bekymre dig om dem, da de blot holder sig selv kørende og ingen vedligehold kræver.

 

Cykellygter er over de senere år blevet smartere og smartere. Hvor der før var tale om et rimelig standardiseret produkt, er cykellygter i dag forholdsvis high-tech, og har en masse fede features, der gør det lidt sjovere at huske sine lygter.

 

Du kan finde et bredt udvalg af cykellygter hos de fleste cykelhandlere i Danmark, og hos et væld af webshops.