Det er vigtigt med ret belysning på arbejdspladser

På dit kontor skal det være muligt at arbejde fokuseret og kreativt, hvilket kræver god belysning. Det er ikke kun vigtigt for dine ansatte og dig selv, det er an altafgørende faktor at kontoret er indret sådan at det ikke forstyrre på negativ måde, som forkert installerede lyskilder kan gøre. Vi har derfor her samlet en liste over 6 enkle tip, der hjælper dig med at komme tættere på det perfekte lysmiljø.

  1. Fjern flimrende lys

Hvis du nogensinde har været i et rum med et flimrende lys, som du sandsynligvis har, ved du, hvor irriterende og distraherende det er. Ved at udskifte konventionelle pærer og lysstofrør med LED-lyskilder eliminerer du alle chancer for flimrende belysning, da LED-lamper er designet på en måde, der forhindrer dem i at flimre.

  1. Sørg for ret monteret belysning

Belysning som lyser lige op i ansigtet, er ikke ligefrem det mest behagelige. At få en professionel elektriker til at planere hvor belysningen skal placeres på kontoret eller arbejdspladsen, er en god idé. Så minimerer i risikoen for distraherende lys.

 

  1. Fjern summende lys

Ligesom dårligt placeret lys og pære med flimrende lys kan en summende baggrundsstøj være mindst lige så irriterende og distrahere dig fra dit daglige arbejde. Dette problem kan også løses ved at skifte til LED-lys.

 

  1. Installer dæmpere

Evnen til at justere lysstyrken til det perfekte er en god løsning for dig, der ønsker at kunne tilpasse dit miljø til det, du arbejder med. Forskellige opgaver kræver forskellig belysning – for eksempel kan det være hensigtsmæssigt at have lidt mere dæmpet belysning under brainstorming og stærkere belysning, når solen begynder at dæmpe sig, og du og dine medarbejdere begynder at blive lidt trætte. Dette kan f.eks. Norh Entreprise hjælpe med, de kan også hjælpe akut hvis du bliver ramt af f.eks. en strømafbrydelse i København.

 

  1. Forhindre træthed

Ligesom vi nævnte kort ovenfor, spiller belysning en stor rolle for vores indbyggede ur. I et land som Danmark med få solskinstimer om vinteren bliver dette især mærkbart. Det kan også være en god ide at reflektere den naturlige lystemperatur udendørs (omkring 6000 k) selv indendørs. Vores LED-belysning fås med flere forskellige muligheder for lystemperatur, så du kan finde din favorit.

 

  1. Sørg for dagslys indenfor

Det er bevist, at naturligt lys øger produktiviteten på en arbejdsplads, så lad så meget sollys ind som muligt. Ud over at øge trivsel for dig selv og dine medarbejdere, hjælper du også med at reducere energiforbruget på dit kontor, da der er brug for færre belysningspunkter.