Skal du starte virksomhed? Sådan sparer du en del penge på gebyrer

Du har arbejdet hårdt for at spare 40.000 kroner op, så du kan stifte et anpartsselskab (ApS) og starte din forretning. Du finder dog ud af, at det ikke er så simpelt. Der skal betales en del gebyrer til alt muligt forskelligt, før du reelt set får lov til at komme i gang. Kigger man sig ikke for, kan man hurtigt ende med at skulle betale en fjerdedel af de 40.000 kroner, man har stiftet virksomheden med.
Før du starter: Gebyrer til stiftelse
Det ville være meget smart, hvis man selv kunne udfylde stiftelsesdokumenter og vedhæfter for herefter at uploade dem på erhvervsstyrelsens hjemmeside, vente et par dage og have et CVR-nummer. Jo, det kan man egentlig godt, men man skal bare lige have en advokat, revisor eller bankmand til at underskrive, at de 40.000 kroner ligger på en konto tilhørende virksomheden. Det er det helt store problem, fordi næsten ingen vil gøre dette til en god pris. Næsten alle advokatfirmaer tilbyder kun hele pakken. Skal du derfor have et holdingselskab og driftsselskab, kan du godt regne med at skulle af med 4.000 kroner i gebyrer og stiftelsesomkostninger.
Når du har startet: Gebyrer til erhvervskonto
Du har stiftet dit holdingselskab sammen med dit driftsselskab, der skulle i teorien ligge omkring 36.000 kroner på kontoen. Men vent! Du har ingen konto, og det er ikke så nemt at få en erhvervskonto (mange kalder det også en firmakonto) til din nystartede virksomhed. Med mindre du vil betale meget høje gebyrer selvfølgelig.
For at kunne få dine penge, skal du have en erhvervskonto. Den højeste omkostning i forbindelse med erhvervskonto er oprettelsesgebyret. Dette svinger fra 0 til omkring 5000 kroner. Det er dog de færreste, der får lov til at betale et oprettelsesgebyr i den nedre ende af intervallet.
Ønsker du derfor at spare penge på oprettelsen af en erhvervskonto og generelle gebyrer forbundet med at have en virksomhedskonto, så bør du finde den billigste erhvervskonto til anpartsselskaber. Inde på hjemmesiden får du et komplet overblik over, hvad der er på markedet i Danmark, og hvad det koster. Før denne sammenligning og overblik blev lavet, fandtes det ikke i Danmark. Der skulle man ind på forskellige fora og finde svar fra folk med information om priser på erhvervskonti i Danmark.
Når du køber og sælger: Valutakurser
Rigtig mange virksomheder køber og sælger ydelser til udlandet. Selv hvis du ikke har udenlandske kunder, så betaler du sandsynligvis regninger i en udenlandsk valuta. Her skal du virkelig passe på med valutakurserne. Får du eksempelvis en regning på 10.000 kroner (i USD), så kan du i mange tilfælde betale 300 kroner i vekselgebyr. Har du dog en konto, der er beregnet til udenlandske valutaer, så kan du slippe med cirka 40 kroner. Du kan læse mere om disse typer af konti inde på ErhvervskontoPris.dk.