Vækst din virksomhed med vikarer

Undgå at trække for hårde veksler på dit faste personale, og undgå at miste omsætning og kunder ved pludseligt opstået sygdom. Med en akut vikar får din virksomhed den arbejdskraft, der er brug for, også når det er med kort varsel.

Få dækket alle vagter og nå alle deadlines – også i influenzasæsonen

Det kan være vanskeligt at være chef, når virksomheden bliver ramt af sygdom. Det kan blive dyrt, både økonomisk og på firmaets ry, hvis deadlines ikke kan nås. Derfor skal du overveje, at bruge et vikarbureau. Så er du sikker på, at du altid kan få en vikar, selv med kort varsel. Så ved du, at når du laver en aftale med en kunde, så kan du nå den aftalte deadline. Hver gang – også i influenzasæsonen. Og når halvdelen af medarbejdernes børn sendes hjem og skal afvente svar på en corona-test.

Det er den ekstra sikkerhed, der kan give din virksomhed de ekstra fem procents forspring foran konkurrenterne. Både fordi du kan tage ekstra opgaver ind, når du ved, at alt kan nås indenfor den givne tidsramme, og fordi kunderne altid efterspørger den virksomhed, som kan overholde deadlines. Hver gang. Derfor kan du vækste din virksomhed ved at benytte dig af vikarer.

Dit faste personale gør i forvejen en stor indsats

Har du også den slags medarbejdere, som gerne tager ekstra vagter, når det er nødvendigt? Det er de medarbejdere, som er guld værd for enhver virksomhed. Men som chef ved du sikkert også, at selv de bedste og mest tjenstvillige medarbejdere trækker på det, når du igen ringer på deres fridag, og spørger, om de kan dække kollegaens sygedag. Særligt ekstravagter med et par timers varsel er upopulære.

Så selvom du synes, du får dækket dine vagter uden problemer, så trækker du urimelige veksler på din gode arbejdskraft, hvis du aldrig bruger vikarer. Du løber dermed en stor risiko for at få både utilfredse og stressede medarbejdere. Det kan give store konsekvenser for virksomheden, hvis dine bedste medarbejdere finder andet arbejde eller går ned med stress. Så næste gang der er sygdom i afdelingen, bør du sørge for at få vikardækning. Det giver bedre mening på den lange bane, og kan sikre dig det vigtige forspring foran konkurrenterne.